Befejeztem végre a pici nyomtatómat. Célom az volt, hogy egy kicsi könnyen hordozható nyomtatóm legyen, nincs nagy elvárásaim nyomtatási minőségről. Szerencsére tökéletesen nyomtat, meg vagyok elégedve vele.

Tervezés közben jutott eszembe hogy mi lenne ha! Kar és az alsórészt szét lehetne választani. Kart 2db M4-es csavarral rögzül az alsórészhez, D-sub 26, 3 soros csatlakozót raktam rá. Ezzel csatlakoztatom az alsórészhez a X, Z, Extrude motorokat, a két végállás kapcsolót, fej fűtőszálat és hőmérőt és a ventilátorokat.

Kipróbáltam ESP8266-al az ESP3D nyomtató vezérlő webes felületet. Tetszik, de nem vagyok megbékülve vele. Sajnos SD-kártyára a fájl feltöltés nekem nem működik. De a legnagyobb bajom ha a meglévő WIFI hálózathoz csatlakoztatom, akkor nem kér semmilyen azonosítást. Hát ezzel az a bajom, ha valaki eléri távolról leállíthatja a nyomtatást, törölheti azt SD-kártyán a fájlokat, vagy amitől legjobban tartok szétfűti a fejet és az asztalt. Így ezt csak AP módban fogom használni.

Egyelőre csak a lépés számot kalibráltam be, még a gyorsuláson kell állítanom.
Tesztnek kipróbáltam a plexis asztalt, és nagyon bevált. PET-G fűtés nélkül letapadt, alig bírtam leszedni. Most még csak 3mm-es plexit raktam rá. Majd kíváncsiságból akarok egy vastagabbat szerezni és még tesztelni mit is tud.

Végül egy kép egy fogságban tartott 3D nyomtatóról, ép miközben világra hozza a gyermekét!

Kommentek

⬆︎FEL